Europsko audiovizualno stvaralaštvo obilježava 25 godina

U Bruxellesu se jučer i danas sastaju stotine vrhunskih filmskih stvaratelja, predstavnika filmske industrije i tvoraca politika kako bi raspravljali o budućim izazovima i mogućnostima audiovizualnog sektora u Europi, a jedna je od tema budućnost EU-ova programa MEDIA, koji ove godine obilježava svoju 25. godišnjicu.

Prigodom 25. godišnjice programa MEDIA Komisija će početkom 2017. pokrenuti natječaj s namjerom da s programom upozna nove generacije ljubitelja filma i TV-a. Pobjednici koji u ovom videu uspješno prepoznaju filmove financirane iz programa MEDIA dobit će priliku prisustvovati filmskom festivalu u Cannesu 2017. te upoznati vrhunske stručnjake iz filmske i televizijske industrije.

Događanje prigodom 25. godišnjice programa MEDIA odvija se u sklopu festivala Brussels Cinema Days. Ovogodišnje izdanje festivala posvećeno je europskom filmu, a bit će prikazano dvadesetak filmova. Prikazivanjem novih filmova, kao što su United States of Love Tomasza Wasilewskog i Caini Bogdana Mirice, i starijih nagrađivanih uradaka Jacoa Van Dormaela i braće Dardenne, Brussels Cinema Days pridonijet će i izgradnji mostova između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kina.

više info na linku.