Dijalog s građanima s povjerenikom Tiborom Navracsicsem

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu poziva vas na dijalog s građanima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Sloveniji u suradnji s općinom Lendava i informacijskim centrom Europe Direct Murska Sobota u petak, 23. rujna 2016., u 13.15 sati u koncertnoj dvorani, Trg Györgya Zale 1 u Lendavi, Republika Slovenija.

Gosti događanja su povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navracsics, i ministrica obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Maja Makovec Brenčič.

Središnja tema dijaloga s građanima je obrazovanje. Gosti će govoriti o aktualnim temama kao što su: uloga obrazovanja u novom zapošljavanju u Europskoj uniji, inovacije i poslovi budućnosti, zapošljavanje mladih i odljev mozgova, razvojni potencijal obrazovanja i kulture u ruralnim područjima i u pograničnim područjima, među-kulturalnost i budućnost EU-a.

Domaćin događanja bit će televizijski voditelj TV Slovenije Igor E. Bergant.

Očekuju se građani iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Simultani prijevod na hrvatski, slovenski, mađarski i engleski jezik bit će osiguran.

Ulaz je besplatan. Molimo da ispunite on-line prijavnicu. (pogledajte pod "Spletna prijavnica" na dnu stranice)

Riječ o Europi, riječ je o vama! Želimo čuti vaša stajališta i prijedloge. Ne propustite mogućnost za raspravu o aktualnim temama o EU-u uživo.

Dijalozi s građanima održavaju se u svim zemljama članicama Europske unije. Omogućavaju neposrednu razmjenu mišljenja građana s povjerenicima Europske komisije. Saznajte više na http://ec.europa.eu/citizens-dialogues i uključite su u raspravu putem društvenih mreža (Twitter) koristeći oznaku #EUdialogues.