National Info Day Program transnational cooperation

Nacionalni info dani Programa transnacionalne suradnje

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020. prvi je transnacionalni INTERREG program koji je Europska komisija usvojila 16. prosinca 2014. godine.
Program u teritorijalnom smislu obuhvaća 9 srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austriju, Češku, Hrvatsku, Italiju (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarsku, Njemačku (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljsku, Sloveniju i Slovačku.
 
Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 246 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja regionalne konkurentnosti, energetske učinkovitosti, podrške prijelazu ekonomiji temeljenoj na niskoj razini emisije CO2, poticanja zelenog prometa te boljeg upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom.

S obzirom da je raspisivanje prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga planirano za 12. veljače 2015. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. i zajedničkim tajništvom programa, poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnim info danima koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv.

Datumi održavanja info dana su kako slijedi:

Zagreb  24. veljače 2015.
Split     26. veljače 2015.

Svoje sudjelovanje na SAMO JEDNOJ od radionica možete prijaviti putem prijavnog obrasca.

Napomena: S obzirom da je broj sudionika ograničen, preporučamo da se prijavite što ranije kako biste si osigurali mjesto, a najkasnije do 20. veljače 2015.
Informaciju o statusu svoje prijave kao i detalje o sadržaju, točnom vremenu i mjestu održavanja radionice dobit ćete naknadno e-poštom.

Više informacija o prioritetima financiranja Programa kao i pravila za sudjelovanje mogu se pronaći u brošuri "PORTRET Programa SREDIŠNJA EUROPA 2020” na linku http://bit.ly/CEflyer, a ostali dokumenti o novom programu suradnje dostupni su na linku www.central2020.eu. Na programskoj stranici besplatna Zajednica SREDIŠNJE EUROPE (CENTRAL EUROPE Community) okuplja više od 1.300 organizacija i nudi pristup bazi podataka projektnih ideja (http://www.central2013.eu/nc/home-central-2020/project-idea-database/) s već 90 prijedloga suradnje koji traže partnere.

Skrećemo pozornost i na činjenicu da će nakon objave prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga u veljači 2015., Program organizirati trening za vodeće partnere. Trening će biti fokusiran na detaljne upute kako ispuniti prijavni obrazac. Prijavitelji će imati i priliku prezentirati i raspraviti projektnu ideju na individualnim sastancima sa zajedničkim tajništvom programa. Trening će se moći pratiti i putem weba. Prijava za trening bit će otvorena na dan objave poziva (12. veljače 2015.). S obzirom da će broj sudionika također biti ograničen, preporučamo da se, ako ste zainteresirani za preuzimanje uloge vodećeg partnera, pravovremeno prijavite s pripremljenim pitanjima i projektnom idejom.

EUROPE DIRECT SPLIT EDIC SPLIT

Page is under construction!

Stranica je u izradi!